Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren på Norra berget

/

Under sommarmånaderna sjuder platsen av liv.
– Snåla inte med tiden när du besöker Norra berget, för här vill man stanna länge, säger Ulrika Stenbäck Lönnquist, museipedagog på Sundsvalls museum, Norra Berget.

Annons

Barnfamiljerna brukar trivas på Norra berget. En av stans bästa lekparker i kombination med öppna ytor som passar bra för picknick gör berget till ett givet utflyktsmål.

– Här kan man både leka, träffa djur och uppleva natur och historia på ett roligt och spännande sätt. Norra berget är både naturreservat och friluftsmuseum, säger Ulrika Stenbäck Lönnquist.

Djursäsongen startade tidigt i år och sträcker sig till mitten av september och under högsäsongen anordnas djurvisningar varje dag.

– Man får absolut inte missa att besöka våra nya små killingar, lammungar och griskultingar som föddes nu i vår, säger Ulrika.

Historia kan man uppleva under hela sommaren då husen i friluftsmuseet slår upp sina dörrar. Periodvis är vissa av dem fyllda av gårdsfolk, fäbodstintor och en och annan dräng som visar och berättar hur det var att leva förr i tiden.

Restaurang Grankotten har öppnat igen och ett besök vid utsiktsplatsen är ett måste.

– Utsikten är en verklig favorit. Att se stan och havet med bron från utsiktstornet ledsnar man aldrig på, säger Ulrika.

Mer läsning

Annons