Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söråkers skola firade tio år

Annons
Så stod den äntligen färdig, granne med Folkets hus, skolan i Söråker. Det var tio år sedan och efter en lång och hård kamp med "dom på andra sidan älven". Söråkers skola var ett återkommande stridsämne mellan de ledande politikerna och ortsbefolkningen i början av 90-talet. Men när skolan på tisdagen höll öppet hus för att fira sin tioårsdag var nog alla överens om att den långa trätan var mödan värd. För det är få skolor som så ofta visas upp för besökande potentater på snabbvisit i Timrå som just Söråker.
Fortfarande är det en fräsch och i många stycken modern skola, utan stela korridorer och stimmiga trapphus. Närhet och avskildhet finns naturligt här, med framsidan mot tätorten, baksidan mot skogen och bäcken, ena gaveln mot Folkets hus förlustelser och andra gaveln mot idrottsområdet.
Tidvis har den varit lite trång, med 340 elever, nu är det "lagoma" 275 barn i för- låg- och mellanstadium.
Men det är ingen stagnation som består. Tvärtom väntar växande årskullar på att börja här de kommande åren.
Tioårsdagen lockade föräldrar, syskon och allmänhet till besök. Elever och lärare bjöd på det mesta som tillhör skolvärlden för den som ville kika in i den. Lite underhållning och födelsedagsfika ingick givetvis också.

Mer läsning

Annons