Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörberges 8:or matchar i Engelsk cup

Åttorna i Sörbergeskolan reser till England på onsdag för att spela fotboll mot engelska, ryska och spanska lag. Fotbollsturneringen tillkom på engelskt initiativ sedan läraren Rolf Johnny Olsen chattade med en engelsk kollega om lämplig former för europeiskt ungdomsutbyte.

Annons
En rejäl slant till resan och uppehället har EU stått för. Dessutom har eleverna jobbat ihop pengar och utrustning genom sponsring. Därför kan man skicka två laddade lag, ett för grabbar och ett för tjejer, som i blågula tröjor med tre kronor på bröstet och personliga namn på ryggen ska spela turnering under några dagar.
Engelsmännen ställer upp med tre lag, men det bekymrar inte tränaren/föräldern Kent Grönblad. Han tränar normalt många av eleverna i framgångsrika IFK Timrås tjelag F-90.
Det är i stort sett en komplett förstauppställning. Alla som anmält sig får åka med och alla kommer att få spela, tillägger han.
Sak samma bland killarna. Alla lirar fotboll, mer eller mindre organiserat.
Det är ett ungdomligt idrottsutbyte, men också en språkresa, berättar Rolf Johnny som tillsammans med ytterligare tre lärare ingår i ledarsextetten.
För hoppningen är att vi redan i höst ska kunna bjuda tillbaka och få hit åtminstone engelsmännen. Helst också ryssarna och spanjorerna. Blir intresset utifrån stort så får vi bjuda in andra Timråskolor, Ala och Mariedal, för att kunna härbärgera alla gäster. Eleverna bor nämligen en och en hemma hos värdfamiljer. Och så blir det om dom kommer hit till oss.
På onsdag, i svinottan klockan tre, äntrar Sörbergetruppen bussen för färd till Västerås. Därifrån flyger man till London för visare transport till Berkhamsted, ett par mil utanför London.

Mer läsning

Annons