Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörberges tjejer visade framfötterna

Sörbergeskolans kombinerade språk- och fotbollsresa till England blev fin propaganda för svenska 15-åringar. På fotbollsplanen var tjejerna helt enastående och utanför planen får ungdomarna högsta betyg av lärare och andra ledare för resan.

Annons
Dom lärare som organiserade den här resan ska också ha högsta betyg. Det var ett fullmatat program vi fick som genomfördes på ett mycket trevligt sätt, berömmer Kent Grönblad, fotbollstränare för eleverna.
Tjejerna var som sagt lite väl överlägsna. Deras engelska motståndare besegrades i fyra matcher med en sammanlagd målskillnad på 16-0.
När den arrangerande skolan fick klart för sig att flickorna från Sörberge var lite för bra för turneringen fick de spela en extramatch mot det segrande pojklaget och spelade så väl att de kunde gå av planen med en hedersam 2-1-förlust.
För pojkarna blev det några bra matcher men där var motståndet stentufft. Bland annat fick man känna på Watfords draftade grabbar, det vill säga de talanger som förväntas kunna bli professionella i England i framtiden.
Det var naturligtvis en något övermäktig motståndare, särskilt som vi spelade med alla elever som följt med på resan, oavsett hur mycket eller lite fotboll de ägnat sig åt hemma på senare år. En av våra stora talanger gjorde i alla fall ett formidabelt mål direkt på avspark, eftersom han såg att målvakten ställt sig lite väl långt ut från buren. En kanonhård lobb och keepern hann aldrig backa hem förrän bollen låg i buren, berättar Kent.
Meningen var att en trupp från Ryssland skulle ha medverkat men de uteblev eftersom de av någon anledning inte fick sina viseringar i tid.
En spansk skola fanns på plats, dock utan något flicklag.
En allmän uppfattning bland deltagarna är att turneringen var så pass bra att en fortsättning kan bli aktuell om de praktiska och finansiella lösningarna kan ordnas.
Vi fick en inbjudan på stående fot att åka till Spanien i höst, men samtidigt har vi haft funderingar på att bjuda in till en höstturnering i Timrå, säger Kent Grönblad.

Mer läsning

Annons