Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckad framtidsgala mot droger

/
  • Bettan Söderberg framförde en egenkomponerad sång om Framtidsgalan, och fick tjusig danshjälp på scenen.
  • Kön ringlade lång utanför Tonhallen i går kväll när det vankades välgörenhetsgala i antidroganda.
  • Hockeykillarna Fredrik Modin och Henrik Zetterberg regnade in på scen tillsammans med simkapten Hasse Bergqvist,  och skidskytten Henrik Forsberg när Afrodite sjöng.
  • Caroline Näslund underhöll med solosång om kärlek. Solens IF agerade doakör och bakgrundsdansare.
  • Afrodite sjöng så att killarna regnade in på scen. Här syns Kayo Shekoni, BlossomTainton och Gladys del Pilar tillsammans med simkapten Hasse Bergqvist, hockeyspelarna Fredrik Modin och Henrik Zetterberg och skidskytten Henrik Forsberg.
  • Trollkonstnär Love Melander hjälpte Erik Jonsson att få till applåderandet sådär riktigt rejält.
  • Eldslukarna Flammas från Sundsvall var första artister att möta galabesökarna, Becka Wahlgren är en av fyra i gruppen.

I går hölls stor tjusig välgörenhetsgala i Tonhallen. Temat var antidroger, publiken var entusiastisk, tempot hölls högt och regndans fungerar.

Annons
Utanför Tonhallen underhåller eldslukarna Flammas de köande uppklädda galabesökarna. Innanför entrén informerar polisen om doping och t-shirts finns till försäljning.
Först ut på scen är tjejgruppen Afrodite. Blossom Tainton-Lindqvist presenterar sig och hälsar välkomna till en framtid utan droger och doping.
Alla biljettpengar och intäkter från lotter och liknande går oavkortat till Nathalie Rönnqvists fond och Västernorrlands idrottsförbund, säger hon.
Galor är bra och viktiga, men engagemanget ännu viktigare.
Det är lätt i dag att hamna snett. Vi har ett stort ansvar som förebilder, säger Blossom Tainton Lindqvist.
Hon lämnar scenen genom att krama nästa artist och så får Caroline Näslund sjunga solo om kärlek innan det är dags för Solens IF att ta över dansshowen. Och proffs i alla ära, men glädjen på scenen smittar av sig och publiken är entusiastisk. Det är tydligt att dansarna har kul under ledning av Träningsverkets Annelie Ekman, och de rungande applåderna vill aldrig ta slut.
Sundsvallssångerskan Ayleen framför låten Angel och superduktiga gymnastiktjejer visar sina färdigheter.
Love Melanders mikrofon går sönder, men fungerar igen när han sätter den på fingrarna, en herre får lära sig att applådera ordentligt. Superswede spelar två låtar och en dansgrupp från Träningsverket underhåller.
Galan går i högt tempo, det enda publiken tycks sakna är ett program, eller presentation av artisterna. Inte alla visste vilka alla var.
Sundsvalls egna proffsdansare Ann Lähdet och Göran Nordström visar latinamerikansk dans på högsta nivå och Afrodite avslutar med It\'s raining men före pausen. Och regndansen fungerar, de manliga stjärnorna droppar in på scen en efter en.
Det bästa vi kan göra är att föregå med gott exempel. Att vara här tar inget av oss, det är bara kul, dessutom får jag ha smoking, säger hockeyspelaren Fredrik Modin.

Mer läsning

Annons