Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkade av sin sambos handled

Först hotade 31-åringen sin sambo genom att säga att folk skulle slå ut tänderna på henne.
Sedan sparkade han av hennes handled, tog deras fyra månader gamla dotter och stack.

Annons
Det påstår åklagaren och åtalade på fredagen mannen från Sundsbruk för bland annat misshandel och olaga hot.
Paret från Sundsbruk hade bott ihop i ungefär en månad.
En dag i juli besökte kvinnan sin far. Hon berättar att mannen då ringde till henne och var arg. Hon hade gjort honom "psykiskt störd", sade mannen. Han upplyste henne om att han hade en pistol i bilen.
Sedan åkte mannen till kvinnan, gick in i huset och hotade, knuffade och sparkade henne. Det slutade med att kvinnan färdades till sjukhus med en bruten handled.
Då hade mannen redan lämnat huset och tagit deras dotter med sig. Han hade lovat att komma tillbaka med henne, men det gjorde han inte.
Så berättar kvinnan i förhör till polisen.
31-åringen säger att det aldrig varit hans avsikt att sparka kvinnan. Han erkänner att han har gjort det, men säger att det var av ren reflex sedan kvinnan först slagit honom.
Han erkänner även att han sagt något i stil med "du vet väl hur det gick för dem i Indal som de slog ut tänderna på". Men först ska kvinnan då ha sagt "du får väl se vad som kan hända med dig".
Dottern befinner sig nu åter hos kvinnan. Mannen lämnade själv tillbaka henne.
31-åringen är sedan tidigare dömd ett tiotal gånger, nu senast i mars. Även den gången för misshandel och olaga hot till tre månaders fängelse.

Mer läsning

Annons