Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spegel,spegel på väggen där...

/
  • Den gamla färgen finns kvar på delar av väggen som täcktes med speglar när kommunen hyrde lokalerna för Kulturskolans behov. Baletträcket har dock lämnats i en hög på golvet.

Spegel, spegel som suttit på väggen där, säg mig vems du egentligen är.
Byggnadsföreningen Vivansborg anser att kommunens skolkontor utan rätt monterat bort balettspeglarna från danssalen i källaren på Vivansborg för att flytta dom till Kulturskolans nya lokaler i Tallnäs.

Annons
Nu påminner föreningen kommunen om det brev man skickade i slutet av juni, sedan speglarna plockats ner. IOGT-NTO:s förbundsjurist skrev då till kommunen och hänvisade till uppdragsavtalet som träffades i maj 1993, där fasta inventarier är föreningens egendom.
Vi byggde om lokalerna för de behov som Kulturskolan hade. Danssalen i bottenvåningen anpassades och speglarna monterades så att de täckte tre väggar. Ett baletträcke sattes också upp utefter alla väggarna, säger Karina Svedin som svarar för uthyrningen på Vivansborg.
Idag kan spegelväggarna anas genom den avvikande färg som finns där de suttit. Baletträcket ligger nedmonterat i en hög på parkettgolvet.
Det var för omständligt att montera loss fästena för räcket, så de lämnades av skolan.
Efter brevet i juni har föreningen inte hört ett ord från kommunen. Enligt uppgift har de skickat brevet och avtalet till Kommunförbundet för en egen juridisk tolkning.
Vi har hyresgäster i lokalen som vill ha speglarna när de använder lokalen. Vårt krav var att speglarna skulle sättas tillbaka och finnas på plats senast den 1 augusti. Men vi har fortfarande inte hört något från Barn- och utbildningsnämnden, säger Karina Svedin.

Mer läsning

Annons