Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spegelsalen blev pokerpalats

Marker staplades och spelkort singlade när det spelades poker i Stadshuset i går kväll. Ett hundratal personer hade sökt sig till den ambulerande spelskolan.

Annons
För snart tio år sedan spekulerades det i om ett kasino skulle slå upp sina portar i Stadshuset i Sundsvall. Så blev det som bekant inte. Men i går kväll förvandlades ändå Spegelsalen till spelpalats.
Intresset är lika stort överallt, men det är fler yngre här och något fler tjejer än vad det brukar vara, säger Christer Larsson.
Han är en del av Empire Poker Academy och reser runt i Sverige för att lära ut grunderna i Texas Hold\'em.
Jag avslöjar mina knep, säger Christer Larsson som själv försörjer sig på just pokerspel.
Efter en och en halv timmes teori och bakgrund fick ungefär hälften av publiken själva bänka sig kring borden och spela, på riktigt.
Det var roligt och intressant att höra någon som verkligen kan. Mest har jag lärt mig matematik, säger Joakim Söderberg.
Men knepen höll inte hela vägen. Joakim Söderberg åkte ut först av deltagarna kring sitt bord. Men det berodde givetvis bara på otur.
Jag kör min stil. Jag började spela på nätet för någon månad sedan och jag har spelat med kompisar ett par år. Det är inte samma grej att spela på nätet. Det är roligare att spela på riktigt, säger Joakim Söderberg.
En av anledningarna är möjligheten att läsa av de andra spelarna. Några problem med det egna pokerfejset har han inte heller.
Det är bara att sätta på sig glasögonen... det är ett bra knep, säger Joakim Söderberg.

Mer läsning

Annons