Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportigt vattenskoj

/

Sportlovet har äntligen kommit, till alla skolbarns stora förtjusning. På Himlabadet var bassängerna fulla av skrattande barn och ungdomar.

Annons

Det finns en hel del saker att hitta på om man har tråkigt på sportlovet. Man kan åka skidor i Sidsjöbacken, besöka någon av ungdomsgårdarna som varje dag arrangerar aktiviteter, prova på curling, delta på någon av Norra Bergets arrangemang, åka skridskor eller dra upp storgäddan i närmsta sjö. Bara för att nämna några aktiviteter. Himlabadet är en annan favorit bland många. Här är det tropisk värme året om, en riktig oas. Här behöver aldrig vara orolig att det inte finns något att göra.

Under måndagen var det fullt ös på badhuset och likväl barn som vuxna plaskade runt i det varma vattnet. Det gick bland annat att testa på islivräddning, något som Maja Hansson gjorde.

– Det var lite svårt, men det var bara första gången, sa Maja.

Lovisa Borgryd, Gabriel Borgryd och Melvin Tjernberg hade också tagit sig till badet.

– Vi har badat och åkt ruschkana. Senare i veckan ska vi åka till Hassela och åka slalom. Det är så skönt att slippa skolan, skrattar de.

När den uppblåsbara flytön monterades upp i multibassängen så ringlade kön lång. Alla ville testa hur snabbt de kunde göra hinderbanan. Det blev med andra ord många plask och halkningar, men det allra flesta tog sig förbi de kluriga hindren.

Under tisdagen öppnar Natt i backen i Sundsvall. Först ut är Sidsjöbacken och under följande dagar kommer det anordnas i Nolby, Södra och Skönvik. På Söråkers Folkets Hus kommer det under tisdagen arrangeras en Våffelfestival och i Ånge kommun arrangeras bland annat ett Hästdagläger på Lindberga gård. Det finns med andra ord ett brett spann med aktiviteter för alla barn och ungdomar i Västernorrland. Det är bara att välja och vraka, något som kanske låter lättare än vad det är.

Mer läsning

Annons