Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSU vill ha höjt studiebidrag

Kravet på att höja studiebidraget med 100 kronor togs på den socialdemokratiska partikongressen i höstas. Nu hoppas SSU att kravet genomförs.

Annons
Det socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, ställde kravet att studiebidraget bör höjas till samma nivå som barnbidraget, från 950 kronor till 1050 kronor i månaden.
Efter att en enhällig partikongress var med på förslaget drivs frågan vidare i regeringsöverläggningen om vårdbudgeten, som började igår.
Jag tror att höjningen kommer att genomföras. Segern som vi nådde i partikongressen ger ett tydligt budskap från ungdomarna till regeringen. Däremot kan jag inte säga när höjningen kommer att ske, säger Kevin Seminger, som arbetar på SSU Västernorrland som distriktskassör.
Om förslaget går igenom blir det många elever som kommer att ha en extra hundralapp i plånboken. Enligt Lina Bengtsson, statistiker från CSN:s Forsknings- och uppföljningsenhet fick 11 772 ungdomar från Västernorrland studiebidrag år 2005.
Kravet på studiebidragshöjningen tog SSU fram efter att ha besökt gymnasieskolor över hela landet.
Vi, från SSU Västernorrland, var på Hedbergska och Västermalm. Vi lyssnade på elevernas förslag till förändringar. Höjningen av studiebidraget var en av de förändringar som eleverna önskade, säger Kevin Seminger.

Mer läsning

Annons