Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfull adventskonsert i Svartvik

/
  • Maja Runsvik bjöd åhörarna på skönsång under söndagskvällens adventskonsert i Svartviks kyrka.

Med kläder som gick i rött hälsade Svartviks kyrkokör julen välkommen med en adventskonsert. Till sin hjälp hade de solisten Maja Runsvik och tillsammans bjöd de åhörarna på skönsång under söndagskvällen.

Annons
När klockorna tystnat efter att ha ringt in adventskonserten i Svartviks kyrka, inleder kyrkokören kvällen med ett par sånger som är starten till en kväll i julens tecken. När sedan kyrkvärden Eva-Lisa Lindström tänder det fjärde ljuset i adventsstaken och Maja Runsvik går upp på scen och fyller kyrkan med ljuvliga toner så infinner sig verkligen en riktig julatmosfär i den lilla kyrkan. Och för Maja Runsvik är advent verklig julstämning.
Allra helst i det här rummet, säger hon och tittar upp runt kyrkans väggar och tak.
Många kommer och besöker konserten just för musikens och julstämningens skull. Ett par av dem är Greger Persson med dottern Anna.
Vi har det som tradition att vara här i kyrkan runt jul, säger Anna.
Greger fyller i att han tycker det är jättevackert och just den levande musiken lyfter det hela.
Det ger just julstämning, säger han.
Men även i juletider kan det vara annat än just den rofyllda stämningen som gör sig påmind. För prästen Monica Burström betyder det också stress, men samtidigt säger hon att det även ger henne en känsla av stilla glädje. Glädjen som hon beskriver i att vi pryder våra hem så här i juletid.
Vi gör det så vackert för varandra, säger hon.
Vackert var det också i Svartviks kyrka under söndagskvällen. Julen är här sjöng Svartviks kyrkokör tillsammans med Maja Runsvik och med den sången spred sig glädjen bland gästerna i salen. Men det är naturligtvis inte alla som får ha det så fint och stämningsfullt under julen. En tanke till en del av dem skänkte kanske Monica Burström när hon berättade att kvällens kollekt gick till Svenska kyrkans mission och Lutherhjälpen för en insats till hiv- och aidsdrabbade världen över.

Mer läsning

Annons