Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängt en månad på grund av branden

Familjeföretaget Nordlanders optik är ett av företagen som drabbas hårdast av branden i kvarteret Lyckan i centrala Sundsvall. Först den här veckan får de veta hur praktiska problem ska lösas och framtiden bli.

Annons
Vi ser ändå fram mot att komma i gång så snabbt som möjligt om några veckor, säger Erik Nordlander ägare till företaget.
Företaget är tillsammans med den totalförstörda restaurangen och grannföretaget en frisörsalong, hårdast drabbat av konsekvenserna efter den omfattande branden i centrum. Fortfarande har ägaren endast fått vara inne i butiken några minuter för ett snabbt kontroll av kassaskåpet
På tisdagen låste jag butiksdörren och gick hem och nu finns inte jobbet kvar, säger Erik Nordlander.
Det är ett familjeföretag i dess rätta bemärkelse där han, sambon och sonen är de tre anställda. Hur framtiden kommer att te sig finns det fortfarande många frågetecken kring. Viktigast är snabbt komma igång med verksamheten för att kunna behålla alla kunder.
Det var meningen att sonen skulle överta företaget, berättar Erik Nordlander.
Den här veckan kommer en rad viktiga beslut att tas för företaget som ägts av familjen i tre generationer sedan 1964.
På tisdag kommer de tillsammans med fastighetsägaren Norrvidden att diskutera en alternativ lokal. I dag kommer även butikslokalen att tömmas på både utrustning och varor. Något som gör att ägarna nästan en vecka efter branden får möjlighet att inventera hur stora skadorna är och om det finns något som går att använda.
Inte minst viktigt är att undersöka hur maskinutrustningen klarat branden med den sot, rök och fukt som den utsatts för.
Det är högteknologisk utrustning, säger Erik Nordlander.
Samtidigt gäller det att snabbt se till att inneliggande beställningar kan göras klara. Redan har dock butikens telefon kopplats om till en mobiltelefon så att oroliga kunder kan får kontakt med företaget.
Det gäller även att lösa sådana praktiska problem som redovisning till myndigheter då underlagen fortfarande finns kvar i butiken,

Mer läsning

Annons