Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stavgångare avslutade säsongen i Skatan

/
  • Det var fullt hus när Club Nivréns stavgångargäng hade avslutningsfest i Tomtarnas föreningslokal, Skumucken i Skatan.
  • Stavgångarkommittén i Club Nivrén som ordnat med träffen i Skatan, Eduard Günther, Lillemor Dahlqvist, Eva Björklund och Lars Viklund.
  • Det var fullt hus när Club Nivréns stavgångargäng hade avslutningsfest i Tomtarnas föreningslokal, Skumucken i Skatan.

Varje onsdag träffas stavgångarna från Club Nivrén i Njurunda för ett par timmars motion. Nu avslutade seniormotionärerna med kaffe, glögg och lussebullar i Skatan där man summerade säsongen.

– Vi valde att träffas i Skumucken eftersom det är nyrenoverat här, säger Lillemor Dahlqvist.

Annons

Pensionärerna i Club Nivrén har sedan flera år träffats för att motionera och ofta går utflykterna till olika platser i Njurunda. Och det är inte bara på plan mark den pigga pensionärsgruppen travar på med sina stavar.

– Vi var upp på Nolbykullen i höstas. Då startade vi vid platsen där gamla hoppbacken låg och tog oss upp till toppen, säger Lillemor Dahlqvist som sitter med i stavgångkommittén i Club Nivrén.

Vanligtvis brukar det vara ett 25-tal personer som sluter upp när det är dags för onsdagspromenaden och motionsträffarna är något glädjer många i klubben. Att komma ut och promenera tillsammans tycker man är toppen. Stavarna gör också att blodcirkulationen kommer igång i hela kroppen och även hjärnan får sitt under vandringarna.

– Det är väldigt många saker som vi hinner diskutera om under ett motionspass, säger Lillemor Dahlqvist med ett skratt.

Det är också en hel del riktiga idrottskämpar med i stavgångargänget från Njurunda. En av dem är Lars Viklund. Han har idrottat i hela sitt liv och håller fortfarande på med orientering och skidåkning. Det visar sig också i Lars vasaloppsstatisk där han verkligen får användning för sina stavar.

– Jag gör mitt 40:e vasalopp nästa år, säger Lars Viklund innan han stämmer in i julsångerna som gänget sjunger under träffen i Skatan.

De senaste åren har föreningen haft avslutningsträffarna ute i Lomtjärn. Men i år ville de testa något nytt och då tyckte man Tomtarnas nyrenoverade föreningslokal, Skumucken passade utmärkt. Där träffades de motionerande Njurundapensionärerna under torsdagen och förmiddagens ihärdiga snöfall i kustbandet var inget som stoppade medlemmarna i Club Nivrén.

– Det ska vara ganska dåligt väder om inte vi skall ta oss ut, säger Lillemor Dahlqvist.

Club Nivrén, Njurunda är en förening inom SPF, Sveriges Pensionärers Förbund och det är fler arrangemang som sysselsätter seniorerna i föreningen. Bland annat dansar man Linedance och spelar bridge på Värstaborg, där föreningen även håller sina medlemsträffar.

Mer läsning

Annons