Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten-Olov Altin lämnar sociala - blir nytt länsråd

/
  • Sten-Olov Altin blir nytt länsråd och lämnar tjänsten som socialdirektör i Sundsvall.

Sundsvalls socialdirektör lämnar sitt arbete första september för att börja som länsråd vid länsstyrelsen i stället.
— Jag sökte tjänsten för jag ville ha en egen personlig utmaning, en nyutveckling i mitt eget liv, säger Sten-Olov Altin.

Annons
Regeringen fattade beslutet utifrån rekommendationer av landshövding Gerhard Larsson. Sten-Olov Altin fick tjänsten i konkurrens med 62 andra sökanden. Han är utbildad förvaltningssocionom och har arbetat i länet inom kommunförbundet, Komrev för att sedan gå vidare till arbetet som socialchef i Timrå innan han fortsatte till motsvarande tjänst i Sundsvall.
Dessutom är jag uppvuxen i Kramfors, bor i Härnösand och har då arbetat i Timrå och Sundsvall. Örnsköldsvik, Sollefteå och Ånge har jag också hyfsat bra grepp på.
Som länsråd hoppas han kunna utveckla samverkan mellan kommuner och myndigheter i länet.
Det här är jättekul. Givetvis måste jag sätta mig in i nya frågor. Länsstyrelsen är ju statens regionala organ så det blir att jobba med riksfrågor på länsnivå. Det känns utvecklande, spännande och utmanande när jag tänker på det, säger Sten-Olov Altin.
När ST når det blivande länsrådet är han på semester i Dubrovnik och har inte nåtts av beskedet att tillsättningen är avgjord, även om han visste att han var föreslagen. Samtal om att lämna tjänsten som socialdirektör har Sten-Olov Altin redan haft med socialnämndens ordförande Martin Johansson. Men han har ännu inte sagt upp sin tjänst trots att det nya arbetet börjar om 1,5 månad.
Jag kommer att säga upp mig när jag kommer hem från semestern. Att det blir ett glapp på min gamla tjänst får lösas med en tillförordnad socialdirektör.
När han ser tillbaka på sina år inom socialtjänsten så är sammanfattningen att det hela tiden rört sig om viktiga frågor som givit honom en bred kunskap som han kommer att bära med sig. Att det varit tuffa tider sticker han heller inte under stol med, konsekvent har det rört sig om nedläggningar och effektiviseringar vilket är slitigt i längden.
Landshövding Gerhard Larsson hade många kompetenta att välja på, med erfarenheter som generaldirektörer, överdirektörer och departementsråd.
Men Sten-Olov Altin har lokalkännedomen, han är trogen länet, har gedigen ledarerfarenhet och vana att umgår politiker/tjänstemän. Att han har mindre erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet spelar mindre roll, det tror jag att han snabbt kommer att hämta in.

Mer läsning

Annons