Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sticksjö skola byggs upp på nytt

I går fick Sticksjö skola en riktig present till sitt 20-års jubileum.
Barn och utbildningsnämndens i Sundsvall beslutade i Stöde att den del av skolan som brann ner ska byggas upp.

Annons
Det var ett glädjande besked som Granloholmsborna fick i går eftermiddag som visade att det hjälper att protestera. Av två alternativ valde till sist en enig nämnd att byggt upp det som brann ner vid den anlagda branden.
Visserligen blev beslutet att lokalerna ska användas till förskola men det ger ändå personal och föräldrar råg i ryggen att de lyckades övertyga politikerna om vilket val som var rätt.
Det blir flexibla lokaler i kvistgården berättar Leif Nilsson nämndens ordförande.
Kostanden för byggnatuionerna beräknas till 3,5 miljon och av dessa för kommunen betala 400 000 kronor som är försäkringens självrisk.

Extra guldkant
För jubileumet som ska firas i dagarna tre blir det nu en extra guldkant. I går började festligheterna med utställningar, filmer och uppträdande i Centrumvillan och öppet hus i biblioteket under hela dagen till långt fram på kvällen med bland annat sagostund med bibliotekarien.
Lite smolk i glädjebägaren bjöd vädret på under ondsdagseftermiddagen.. Åska och mörka moln på himlen medförde att delar av uppträdanden bland annat uppvisningen av hur salsa dansas fick flyttas inomhus.
Hungrig behövde ingen gå ifrån Centrumvillan då besökarna fick prova på välsmakande bakverk från fjärran länder.
Idag fortsätter festligheterna med "Miljömusikal" och "Titta vi flyger". Föreställningar där skolans 300 elever medverkar.
På fredag avslutas jubileumsfestligheterna med bland annat festdag utomhus för elever och personal. På programmet står då till exempel maskerad, karnevalståg, lekar och kalasande på Sundsvalls längsta rulltårta med mera.

Mer läsning

Annons