Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendiat som vill fota fjordar och fjäll

/

Esteteleven Lina Lundberg på Skvaderns gymnasieskola fick 2005 års stipendium till minne av knivmördade Frida Norgren.
— Jag var inte alls förberedd. Det blev lite av en chock och jag grät en skvätt, säger Lina som planerar åka på en fotoresa till Norge för pengarna.

Annons
Fjäll, fjordar och fotografering. Lina Lundberg vill gärna förena sina intressen för fotokonst och naturupplevelser. Vid sidan av gymnasiestudierna har hon gått flera fotokurser.
Jag var ganska mycket i Norge som liten och tycker att det är fint där. Jag tycker om att fotografera ute i naturen och kommer troligen att åka i väg i höst, säger Lina Lundberg.
Stipendiet ligger på 1700 kronor och Lina hoppas att den planerade resan ska ge henne ytterligare kunskaper. Än ser hon mest fotograferandet som en hobby.
Efter studenten ser hon nu fram emot sommarjobben på Lucksta fritidshem och på Akzo Nobel.
Jag vill prova mig fram. Jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med i framtiden, säger hon.
För tre och ett halvt år sedan attackerades Frida Norgren och en annan elev av en före detta klasskamrat på Västermalms gymnasieskola. Frida avled av sina svåra skador och efter hennes bortgång startades föreningen Fridas minne.
Hon var ju också estet och intresserad av bild och form. Jag kände henne inte, men har hört talas mycket om henne, säger Lina Lundberg.
Inom stipendieföreningen lever Frida Norgrens minne och man tycker att det känns meningsfullt att uppmuntra unga och lovande esteter.
Lina verkar vara en jätterar och go flicka. Vi som sitter i styrelsen är alla släkt med Fridas familj. Hon fick ju aldrig gå klart gymnasiet, men på det här sättet vårdas hennes minne på ett fint sätt, säger Eva With som är kusin med Fridas pappa.

Mer läsning

Annons