Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöde marknad firar 40 år

/
  • Som vanligt var det många besökare på Stöde marknad, och det kanske blir ännu fler i dag så marknaden firar 40 år.

Stöde marknad har det mesta en riktig marknad ska erbjuda. Korv, munkar, cocosbollar, och godisremmar för den hungrige. Kläder, leksaker, knivar och gevärsremmar för shoppingsugna.

Annons
Därtill finns en rad aktiviteter för så väl barn som vuxna. Ponnyridning, hoppborg, och karuseller är vanliga på marknader men i år finns också möjligheten att få prova på bridge.
Hit får man komma och prova på att spela. Det är ett nytt sätt att presentera bridgen, säger Bertil Ericson.
Han är en av dem som ansvarar för bridgetältet på marknadsplatsen i helgen. De besökare som vill lära sig mera om bridge kan skriva på en intresselista för att sedan bjudas in till längre bridgekurser.
Oscar Vikberg, 7 år, var en av lördagens marknadsbesökare. Han gick runt med mormor och morfar för att handla lite viktiga saker.
Jag har köpt fiskedrag så nu ska jag fånga storgäddan. Jag har köpt en leksakskross också, fast jag har en riktig kross hemma, säger Oscar Vikberg.
Han hade även hunnit med en del aktiviteter innan dess.
Jag har kastat bollar och varit i hoppborgen. Det är kul att det finns karuseller och saker att göra på marknaden, säger Oscar Vikberg.
Mitt bland getostförsäljare och stånd med mössor och skor satt 9-årige Jimmy Sjölander helt stilla. Trots att många förbipasserande stannade till och tittade på honom och Bert Fahlberg som ritade en karikatyrteckning föreställande Jimmy så rörde han inte en min.
Det är lite jobbigt att sitta helt stilla men det ska bli spännande och se när det blir färdigt. Jag ska nog sätta upp teckningen på mitt eget rum, säger Jimmy Sjölander.
Och hans mamma berättar att även hon satt modell för Bert Fahlberg när hon var i samma ålder som sonen.
Den teckningen finns kvar än, mina föräldrar har den, säger Maria Uhlin.

Mer läsning

Annons