Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöde skola får toppbetyg av arbetsmiljöverket

Stöde skola har en hög trivsel enligt elever och lärare. Det visar en färsk undersökning från Arbetsmiljöverket som ger den aktuella grundskolan toppbetyg.

Annons

Arbetsmiljöverket fortsätter med sin inspektion av Sundsvalls skolor. Det är cirka 30 procent av kommunens skolor som inspekteras under 2015. I fredags var det dags för inspektion av Stöde skola.

Resultatet av inspektionen blev över förväntan.

Skolan inspekterades från förskoleklass upp till årskurs nio. Inspektionen fokuserade bland annat på det systematiska kvalitetsarbetet såsom handlingsplaner, utvärderingar, självskattning av hur man jobbar med arbetsmiljöarbetet med mera.

– Det många kanske inte tänker på är att även eleverna omfattas av arbetsmiljölagen, därför är det särskilt glädjande att ta del av hur Stöde skola jobbar med elevernas delaktighet i arbetsmiljöfrågor, säger arbetsmiljöinspektör Leif Söderqvist som genomförde inspektionen tillsammans med personal från skolan.

Arbetsmiljöverket lyfter Stöde skola som ett gott exempel på en skola där alla kan göra sin röst hörd och vara delaktig.

Mer läsning

Annons