Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt i Sundsvall under lönehelgen

En lugn inledning på helgen under fredagen byttes mot en stökig lördagnatt. – Det har varit mycket fylla och småbråk utanför krogarna i centrum, berättar vakthavande befäl hos polisen i Sundsvall.

Annons
Det var med viss förvåning som polisen i Sundsvall kunde konstarera att fredagskvällen, mot förmodan, blev ovanligt lugn i Sundsvall. På lördagskvällen var dock allt som vanligt under en lönehelg med småbråk och mycket fylla att ta hand om för polisen. Ett drygt halvdussin anmälningar och motanmälningar om misshandel kunde polisen räkna efter det att lugnet åter inträtt.
Det var dock inte bara manliga kontrahenter som var fulla och ilskna den här kvällen. Utanför Brittas kom två kvinnor i handgemäng med varandra vid tretiden i samband med krogens stängning. Orsaken tycks ha varit något så banalt som svartsjuka.
Något riktig boxning, med därmed tillhörande blodvite, blev det dock aldrig. Enligt polisen blev de mer kvinnligt slgsmål där de klöstes och drog varandra i håret. Det allvaligaste var när en av dem bet den andra i underarmen. Dramat slutade med att de anmälde varandra för misshandel.
Ytterligare en kvinna lämnade in en anmälan där hon påstår sig blivit slagen av en ordningsvakt. Här går uppgifterna något i sär. Oenigheterna tycks ha uppstått i samband med att kvinnans man blev omhändertagen och då påstår hon sig blivit knuffad.
Även en 28-årig man har lämnat in en anmälan. han påstår sig även ha blivit kränkt då något skrikit svartskalle och skitgubbe till honom.
Sönderslagna glasögon blev resultatet av ett annat bråk. Här påstår sig en 42-årig man blivit påhoppad och slagen. Gärningmannen hann dock avvika innan polisen kom till platsen.

Mer läsning

Annons