Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för åldersblandat på Lucksta skola

/
  • – Vi har tagit beslut att göra om indelningarna till homogena renodlade klasser efter utvecklingsarbetet som vi bedrivit, säger Eva Sundqvist Ström, rektor på Lucksta skola.

Det har varit en turbulent termin på Lucksta skola. Hot om nedläggning, föräldraprotester mot åldersblandat och ett utvecklingsarbete för förnyelse.

Nu blir skolan kvar. Det blir slut på åldersblandade klasser. Och utvecklingsarbetet fortsätter.

Annons

Sommarlovet har börjat och inte många funderar över hösten. Men nu har ledningen bestämt sig för att inte längre ha åldersblandade klasser.

– Skälen är att vi tittat på Skolverkets syn på åldersblandade klasser, vi har lyssnat på föräldrar och elever och sett till personalens arbetsmiljö. Även lokalutvecklingen har spelat in, att vi tappat elever och ekonomin. När vi gått igenom allt var det uppenbart att förändringen skulle göras, säger Eva Sundqvist Ström, rektor på Lucksta skola.

Det betyder inte att allt blir nytt, rektorn försäkrar att samarbetet mellan elever och personal i arbetslag ska fortsätta.

– Vi kommer att ta med oss diamanterna från det gamla. Men vi tycker att det känns bra att gå mot något nytt nu, det har varit åldersblandat i 18 år på skolan. Vi kommer också att fortsätta utvecklingsarbetet i höst och det ska handla om att göra vårt arbetssätt så bra som möjligt.

Eva Sundqvist Ström är också glad över att det starka engagemang som föräldrarna visade under våren för att skolan ska bli kvar gav ett positivt resultat.

Mer läsning

Annons