Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stor förvåning" över hyresgästernas utspel

—Vi har med stor förvåning tagit emot era synpunkter, säger kommunalrådet Ewa Lindstrand och kommunchefen Stig Fagerström i ett snabbt svar till Hyresgästföreningen. Föreningen uttryckte kritik mot de hårdare ägardirektiv som politikerna vill ställa på Timråbos ekonomi.

Annons
Direktivet ska på sikt gynna hyresgästerna, eftersom de idag delvis betalar för tomma lägenheter, hävdar kommunalrådet i sitt svar.
Risken finns att hyrorna måste höjas ytterligare om antalet tomma lägenheter ökar. För närvarande är 161 lägenheter tomma. I snitt kan sägas att årligen uppstår ett hyresbortfall för dessa tomma lägenheter på runt 7-10 miljoner kronor, skriver kommunledningen.
Man framhåller vikten av att sänka andelen tomma lägenheter till riksgenomsnitt för branschen som ligger på fem procent.
Målet med direktiven är att skapa ett bra boende till en rimlig hyressättning. Skulle det komma till försäljningar av bostäder så ska de godkännas av kommunfullmäktige.
Ewa Lindstrand och Stig Fagerström avslutar sitt brev med ett beklagande att Hyresgästföreningen fått en missvisande redovisning av de föreslagna ägardirektiven.

Mer läsning

Annons