Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storken kom - med trillingar

/
  • Familjen Ekwall från Essvik ökade medlemsantalet med tre. Jörgen och Kristin med sina trillingar. Från vänster Oliver, Matilda och Felicia

Trillingarna hade bråttom. Sju veckor för tidigt kom de till världen. En smärre chock för familjen Kristin och Jörgen Ekwall när läkaren talade om att det väntades trillingar.

Annons
Förra torsdagen föddes Oliver, Matilda och Felicia. Familjen hade tänkt sig ett syskon åt åttaårige Emil men det blev fler.
Första tanken var att hur ska vi klara av det här. Men nu är det bara kärlek och att vi är prioriterade, säger Jörgen.
Rent praktiskt är det väl ett bilbyte som gjorts och en barnvagn anpassade de tre små liv. Det blev en minibuss. Annars bor familjen i en rymlig villa alldeles intill skolan på Essvik.
Vi blir kvar på barnkliniken en månad till. Drt känns tryggt för personalen här på avdelningen är underbara, säger Kristin Ekwall.
Under förlossningen var det tre barnsjuksköterskor och tre barnläkare samt narkos- och operationsläkare.
Nu mår hela familjen bra och trillingarna äter var tredje timme för att växa och bli stora, säger kristin Ekwall.
Det föds trillingar en gång om året i Västernorrland och familjen Ekwall är en av dessa.
Vår åttaåriga son Emil är i Arjeplog med mormmor och morfar och plockar hjortron. Han behöver säkert ladda upp batterierna för helt säkert kommer det bli en jobbig period för oss alla en tid framöver, säger Jörgen Ekwall som säkert klarar av det med fem svenska klassiker bakom sig.
Trillingarna förlöstes med kejsarsnitt. Något Kristin var orolig inför.
Allt gick bra, det var otroligt vad de ställde upp för oss vid förlossningen. Personalen här på avdelningen är fantastiska, vilket engagemang de har. Vi känner oss verkligen trygga här, säger Kritin Ekwall.

Mer läsning

Annons