Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsningen – direktsänd valvaka

/
  • I tisdags anordnades den sista #sundsvalltycker med programledarna Roland Engström och Malin Elfving. Samma duo leder valvakan på söndag.

Uppladdningen startade med egna debatter och fortsatte med svarsutkrävning i #kandulova.
Nu sprängs nästa barriär i valbevakningen – en direktsänd valvaka på ST.nu.
– Det blir det största vi någonsin har gjort, säger Oskar Nord, nyhetschef på ST.

Annons

För ett år sedan välkomnades publiken till kommunens första #sundsvalltycker – och gensvaret blev ett nästintill fullsatt Aveny.

Sedan dess har debatten gästspelat i grannkommuner och plötsligt var tretton stycken avverkade.

Nu kraftsamlar ST, i samarbete med Dagbladet, inför vad det hela tiden har handlat om – söndagens tre val.

– Det är den största satsningen vi har gjort. Det blir en livesänd valvaka på redaktionen med flera intressanta gäster – och självklart de senaste resultaten, säger Oskar Nord, nyhetschef på ST.

Sändningen börjar klockan 20 och pågår tills resultatet och analyserna är färdiga, det vill säga runt klockan ett på natten.

Och programledarduon, Roland Engström och Malin Elfving, känner publiken igen från tisdagens #sundsvallstycker på Quality Hotell.

– Vi har fem reportrar som sänder direkt från valvakor och andra platser där det händer saker, vilket är unikt för en lokaltidning.

Två av dessa kommer ständigt att finnas på Moderaterna och Socialdemokraternas egna vakor för att rapportera de senaste kommentarerna och utspelen.

– Vi är stolta att kunna vara på plats i alla Medelpads kommuner och rapportera live om vad som händer just där våra läsare finns, säger han.

I studion avlöser gästerna varandra, bland annat besöker förra kommunalråden Christer Berglund och Magnus Sjödin, samt företrädare för ungdomsförbunden.

Är det en ny era vi ser?

– Ja, det är det. Men vi har nog redan gått in i den genom direktsända debatter, utfrågningar och nu en valvaka.

Mer läsning

Annons