Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för begagnade barnkläder

Det var ett stort intresse när barnloppis arrangerades i Opalen i Kvissleby under lördagen. Många vill ta chansen att fynda och fynd fanns det en uppsjö av.

Annons
En gång om året har föräldrar chansen att shoppa billigt till sina barn och barnbarn i Opalen. Det är tredje året som den möjligheten ges. Intresset är så stort att det nu finns planer på att köra barnloppiset två gånger per år.
Och här finns det mesta. Utbudet var stort och något föll säkert alla i smaken, även om det är begagnat. Förutom kläder gick det att handla skor, stövlar, barnböcker, leksaker, barnbilstolar och serietidningar.
Leksakerna är otroligt billiga, sade Alf Lindholm som med stort engagemang hjälpte sonen Albin att välja leksaksbilar.
Huvaligen, det mesta finns och är billigt, tyckte Kristin Lind-Sjöbom som handlade kläder till sina barnbarn.
Idén går ut på att alla som har något hemma och vill sälja sådant som annars slängs bort hyr ett bord för 50 kronor. På bordet kan man sedan ladda upp varorna.
Barn växer fort och i många fall behövs en stor garderob för att kunna byta till rena kläder efter olika lekar.
Jag har grejer här på bordet som mina pojkar växt ur, säger malin Nordin en av dem som hyrt bord. Likadana kläder finns fortfarande att köpa i affärer.
Arrangörerna på Opalen hade räknat in 24 bord innan loppisen började och under dagen kom allt fler som ville hyra ett bord.
Och pengarna som man får in från försäljningen är förstås välkomna. Närmast ingången satt åttaårige Andreas Ottosson som sålde leksaker.
Vi ska använda pengarna till en resa till Bulgarien, berättade han.
Och någon oror för att han inte skulle ha något att leka med när dagen var slut fanns inte.
Jag har många andra leksaker hemma.
Det var mest kvinnor på barnloppisen som synade, sträckte och kände på kläderna innan det blev affär. Karlarna som var där hjälpte med stor entusiasm barnen att välja ut leksaker.

Mer läsning

Annons