Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort pådrag efter larm om påkörd häst och ryttare

En häst med ryttare ska ha blivit påkörd på Timmervägen i närheten av Hulivägen.

Annons

Larmet kom omkring 19.15. En lastbil ska ha kört på en häst och ryttare på Timmervägen i Sundsvall. Räddningsstyrkor kallades till platsen, men det råder oklarheter vad som egentligen hänt.

– Det ska ha skett någon form av kollision. Lastbilschauffören har uppfattat att det var något med hästen och svängde då ut, säger Helena Lockner, vakthavande befäl på polisen i Västernorrland.

Enligt ST:s reporter på plats, som också pratat med lastbilschauffören, ska föraren ska ha sett en häst och ryttare i ögonvrån. Chauffören ska ha uppfattat det som att han kört på ekipaget och stannat. Han ska även ha sett märken på sitt fordon.

Därefter har varken häst eller ryttare synts till.

– Förhoppningsvis har det gått bra och de har ridit hem. Men vi finns kvar på platsen och söker av diken. Vi vill helst kunna utesluta att det hänt något och vill få tag på ryttaren, säger Helena Lockner.

Uppdatering 20.55:

Polisen har under kvällen haft mycket svårt att hitta ryttare och häst eftersom ekipaget helt enkelt inte fanns kvar vid olycksplatsen. Området har noga sökts av och enligt polisen tyder det mesta på att något allvarligt inte har inträffat.

Strax efter klockan 20.30 fick dessutom polisens ledningscentral samtal med uppgifter om var hästen och ryttaren kunde befinna sig. En polispatrull håller nu på att kontrollera detta.

Uppdatering 21.26:

Polisen har nu lyckats lokalisera hästen och ryttaren. Båda hade klarat sig förhållandevis bra och hästen hade endast fått lättare blessyrer skriver polisen på sin hemsida.

Ryttaren hade efter krocken tagit sig tillbaka till stallet.

Mer läsning

Annons