Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort stöd för närpolisen i Njurunda

/
  • Cirka 70 personer hade mött upp till protestmötet för att stödja närpolisverksamheten i Njurunda.
  • Polismästaren Per Silverliden var ensam när han försökte förklara nyttan av att riva upp den nuvarande närpolisverksamheten i Njurunda
  • Den förre chefen för närpolisen syd Janne Brusell var en av dem som försvarade verksamheten i Njurunda-

Gårdagens möte om närpolisen i Njurunda visar att de har ett massivt stöd hos befolkningen. Alla har svårt astt förstå varför polisledningen vill riva upp en fungerande verksamhet.

Annons
Alla på gårdagens möte var i stort sett eniga när de öste beröm över hur bra närpolisverksamheten fungerar för närvarande. Förståelse för polismästaren Per Silverlidens argument att det måste till förändringar i verksamheten bara för att den inte fungerar i city var noll.
Det blev aldrig några högljudda debatter då enigheten bland de 70 deltagarna var total. Rör inte vår närpolis var budskapet som Per Silverliden fick med sig från kvällen.
Rädslan var att om förändringarna i verksamheten sker som medför att det blir färre poliser i Njurunda kan mycket av det som byggts upp under många år raseras. Samarbetet med skolan och byavakten bygger på personkännedom och ett väl utvecklat samarbete som mötesdeltagarna hade svårt att se kan skötas från centrala Sundsvall.
Per Silverliden å sin sida lovade ingenting, utom att lyssna och ta med sig argumenten inför polisstyrelsens beslut den 9 december
Han lovade dock att det skulle bli poliser kvar i Njurunda. Hur många kunde han inte berätta. Det kunde bli allt från ett par till nuvarande besättning med nio poliser och en chef.
Han kunde inte heller ger några besked till de som misstänkte att det hela skulle sluta med att minst chefen och de två utredarna skulle försvinna in till Sundsvall

Mer läsning

Annons