Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storvinst för Sundsvallspar när TV överraskade

/
  • Dottern Monika hade ordnat så att föräldrarna Torsten och Karin kom till Baldershallen. Väl där väntade ett TV-team samt en match mot Putte Nelson.
  • Efter några hårda bollar kunde Torsten till slut vinna ett game mot den 40 år yngre Putte Nelsson.
  • När matchen var över kom åtta gyllene kuvert fram som alla innehöll 100 000 kronor.

För Torsten och Karin Liljeholm blev torsdagen en lyckans dag. Paret från Skönsberg belönades med 800 000 kronor och en bil.
– Vi har bara vunnit småpengar tidigare, säger Torsten efter vinsten.

Annons

Postkodlotteriet från TV4 kom till Sundsvall under torsdagen. Denna gång fick 98 vinnare som bor på postnummer 856 30 fick dela på 5,93 miljoner kronor.

Två av vinnarna blev pensionärerna Torsten och Karin Liljeholm som bor i Skönsberg. Deras dotter Monika hade ordnat att de båda skulle komma till Baldershallen under torsdagseftermiddagen.

– Vi hade ingen aning om någonting som skulle hända i dag. Jag fick bara höra att jag skulle slå några tennisbollar, berättar Torsten som brukar spela tennis då och då.

Väl vid entrén väntade ett TV-team lett av Putte Nelsson som frågade om han fick spela några bollar mot Torsten. Några game spelades med sonen Stefan som domare och de båda döttrarna Monika och Maria i publiken.

När åtta stora guldkuvert plockades fram började paret förstå vad som skedde.

– Vi visste inte att de var i Sundsvallstrakten. När Putte höll kuverten i handen som man sett på TV började jag förstå, säger Torsten.

Han och Karin drog sedan fram 800 000 kronor ur kuverten innan det hela toppades med en Volvo V60 till ett värde av 337 000 kronor.

– Vi ska resa någonstans i alla fall. Det tror jag. Sedan får vi väl planera lite. Vi har velat resa till Skottland förut men då blev min man dålig så vi fick stanna hemma. Nu kanske vi kan komma iväg, säger Karin.

– Karin vill vandra i bergen och jag vill smaka på whiskey, säger Torsten.

Eller så gör ni båda sakerna på samma gång?

– Ja, det kanske går bra det. Om vi inte dricker för mycket så, säger Karin och skrattar.

Medelpad har varit lyckosamt den senaste tiden i Postkodlotteriet. För en dryg månad sedan delades 65 miljoner kronor ut i Bergeforsen där Anita Eriksson kammade hem storvinsten på 6 935 516 kr.

Folkets Hus i Söråker har genom lotteriets hemsida fått bidrag på 150 000 kronor och i Postkodmiljonären blev dessutom Birgitta Hedström från Sundsvall den sjunde någonsin att klara alla 15 frågor.

Under 2015 har personer inom Sundsvalls kommun fått 10 342 vinster på sammanlagt 13 002 520 kronor, varav två miljonärer.

Timrå kommun är värst med 2 457 vinster på totalt 65 707 830 kronor, varav 18 miljonärer. I Ånge kommun har 902 vinster delats på sammanlagt 380 340 kronor.

Mer läsning