Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid i moderaterna inför valet

/

Moderaternas valberedning i länet kan orsaka strid på lördagens stämma i Sollefteå. Valberedningens förslag följer inte provvalet till riksdag och landsting. Flera kandidater petas ner.

Annons
Stämman på lördag ska slå fast vilka kandidater partiet har till riksdag och landsting vid valet 2006.
Vi har tittat på en rad faktorer som ålder, kön och kompetens. Utifrån det gör vi vårt förslag, säger Magnus Sjödin, ordförande i partiets nomineringskommitté.
Listorna går i några fall emot medlemmarnas vilja.
Nuvarande riksdagsmannen Bertil Kjellberg, Sundsvall, sitter säker på partiets enda riksdagsplats från Västernorrland. Han är första namn på förslaget för 2006 precis som i förra valet 2002.
Om moderaterna går fram i länet kan ytterligare en moderat packa väskan för huvudstaden. Det är tvåan i förslaget, landstingspolitikern Lena Asplund från Sollefteå, som inte ens var kandidat i förra valet.
Efter Kjellberg och Asplund ville medlemmarna genom provvalet placera Lennart Bolander, Härnösand. Men valberedningen sätter Lars Näslund, Örnsköldsvik, och Eva Lohman, Sundsvall, före härnösandsmoderaten.
När det gäller landstinget är läkaren Jacomina Beertema, Sundsvall, ohotad moderat ledare. Valberedningen sätter henne överst på de tre valsedlarna i länet.
Som tvåa efter Beertema på Medelpadslistan hittar vi en kommunal kändis, Åsa Möller, tidigare oppositionsråd i Sundsvall.
En mycket ung partimedlem lyfts fram som tvåa på listan i Nolaskogs.
Det är André Nilsson-Hugo, 25 år, som placeras före provvalets tvåa, Magnus Ekwall, Örnsköldsvik.
Tvåa efter Beertema på Ådalslistan är Anders Gäfvert, Härnösand.

Mer läsning

Annons