Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strutsfilé Provencale till fyra personer

Annons
600-800 gram strutsfilé
vitlökssmör
cirka 10-14 potatisar
2 lökar
margarin
vetemjöl
mjölk eller grädde
salt, peppar och riven muskot

Först ska potatisgratängen in i ugnen i 175 grader. Börja med såsen. Smält 20 gram smör och vispa ner 3 matskedar vetemjöl. Häll över 5-6 deciliter mjölk eller grädde och låt koka upp. Salta och peppra och strö i en tesked muskot. Smaka av, det får vara rejält salt eftersom potatisen kräver sitt. Blanda eventuellt ner lite riven ost.
Varva skivad lök och potatis och häll över såsen. Sätt in gratängen i ugnen. Efter cirka 45 minuter är den klar. Helstek filén tills den fått fin färg. Skiva upp den i cirka 2,5 centimeter tjocka skivor. Lägg fieskivorna på gratängen och lägg över vitlökssmöret. Värm allt i ugnen i tio minuter. Strö över hackad persilja och servera med en god sallad.

Mer läsning

Annons