Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulna bryggor funna – enda misstänkte frikänns

Stulna flytbryggor för sammanlagt drygt 140 000 kronor som varit försvunna i nästan fyra år har hittats på en tomt i Njurunda.
Den förre ägaren till tomten och enda misstänkta till brottet frikänns nu från misstankar om både stöld och häleri.

Annons

Någon gång under slutet av 2011 stals sex stycken flytbryggor från en badplats i Bålsta, Håbo kommun. Nu har bryggorna hittats – i Njurunda.

Det var under förhör i samband med ett misshandelsfall som uppgifter kom fram om var bryggorna fanns. Gärningsmannen i misshandeln påstod i polisförhör att offret ska ha stulit dem från en badplats i Bålsta med hjälp av en traktor. Denna uppgift har senare ändrats till att offret beställt stölden av bryggorna.

De två männen har tidigare varit vänner, men har senare blivit ovänner. Den ena mannen erkänner sig skyldig till misshandeln, och har även blivit dömd i det fallet.

Mannen som påstås ha stulit bryggorna menar att han köpte dem för 100 000 kronor i god tro, och har uppvisat kvitto på transaktionen. Någon vidare utredning av företaget som utfärdat kvittot eller de två män som levererade bryggorna till Njurunda har inte gjorts. På grund av detta och att bevisningen mot mannen ändrats och enligt domstolen främst verkar grundas på hörsägen frikänns mannen.

Mer läsning

Annons