Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall 42 satsar på unga

/

Hallå där Anna Frisk, vid Sundsvall 42, som bland annat utökas med en ungdomssatsning i år.

Annons

Hur ser årets konferensvecka ut?

– Vi räknar med 600 personer, men det kan dyka upp fler. Det som Sundsvall 42 står för är digital verksamhetsutveckling och många pratar om att det här är en IT-konferens, men vem jobbar inte med digital utveckling i dag? Vi har samarbete med Miun, Fiber Optic Valley och Åkroken i början av veckan och i slutet en ungdomssatsning, Sundsvall 24.

Det blir alltså en LAN-helg för unga. Varför är det viktigt?

– Det finns ju många ungdomar som spelar mycket datorspel. På lördag har vi till exempel föräldraföreläsningar, där man berättar lite om Minecraft och vad det innebär att spela.

Läs också: Arrangerar fest för dataspelare

Läs också: Kevin utmanar världsmästaren

Är ungdomssatsningen kopplad till arbetsmarknad på något sätt?

– Vi vill skapa en förståelse för det här och att det ska bli jobb i slutändan, och det blir ju det. Det här är en ny arbetsmarknad som är på väg att utvecklas och därför tycker vi att det är en bra koppling att ha ungdomssatsningen i samband med den här stora nationella konferensen.

Det blir ungefär 100 föreläsningar under veckan. Kan du nämna någon?

– Annika Steiber är en väldigt intressant person. Hon är knuten till Chalmers och en av få som har forskat på Google, det är ju inte många som kommer in där. Det är jätteintressant och kul att vi både kan avsluta första delen så stort och påbörja konferensdelen med henne.

Mer läsning

Annons