Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall får Convention Bureau

/
  • – Den här frågan betyder mycket för vårt näringsliv och Sundsvalls fortsatta utveckling, för nya jobbtillfällen och nya skatteintäkter, sa kommunalrådet Jörgen Berglund (M), när Convention Bureau debatterades. Vid hans sida sitter Bodil Hansson (S), vice ordförande i Kommunfullmäktige.

Sundsvall får en Convention Bureau för att stödja besöksnäringen i stan.
Trots en viss tuppfäktning i förväg klubbades ärendet igenom utan någon hetare debatt när ett sista kommunfullmäktige hölls i den gamla kostymen.

Annons

Etableringen av en Convention Bureau handlar kortfattat om att försöka locka fler arrangemang till Sundsvall för att stödja stadens besöksnäring. Ärendet har redan varit uppe i kommunfullmäktige i juni men då blev det återremittering.

Kommunens koncernstab har kritiskt konstaterat att det handlar om en satsning på 1,6 miljoner kronor per år men att det i dagläget saknas finansiering.

– Vi är inte bekväma med det här beslutet. Vi tycker att det ska gå en vända till och att vi ska titta mer på finansieringen av det här. Vi är inte alls emot att verksamheten ska starta, men det är oansvarigt att sätta igång en verksamhet där vi inte har finansieringen klar, säger säger Åsa Ulander (S), ledamot i både fullmäktige och Stadsbacken.

Men det blev som sagt ett ja, vilket bland annat gladde fullmäktigeledamoten Tom Emanuelz (M), tillika ordförande i Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Gick det lättare än du trodde?

– Ja, jag är jätteglad. Jag har nog hela tiden trott att det ska bli en Convention Bureau, men det har gnisslat lite i maskineriet. Det här var ett väldigt positivt steg. I grunden tror jag att vi alla tycker att det här är väldigt bra, säger Tom Emanuelz.

Under debatten tog Emanuelz bland annat upp att det redan finns dryga 20-talet andra Convention Bureaus i Sverige och att det därför är viktigt att konkurrera på samma villkor.

I övrigt bifölls även Vänsterpartiet motion om att Sundsvalls kommunkoncern inför rökfri arbetstid för personalen, vilket ska börja gälla från och med 1 juli 2015.

Mer läsning

Annons