Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbo brutalt rånad i Brasilien

Sundsvallsbon Jonas Orgmets blev brutalt rånad under en guidad tur med fyrhjulingar i Natal, Brasilien på tisdagen. Han och fyra andra skandinavier blev nertvingade på marken av två maskerade män med hagelgevär.
Man kan ju lika gärna dö en sådan gång.

Annons

Det var när 32-årige Jonas Orgmets och fyra andra skandinavier var ute på en guidad tur med fyrhjulingar som helt plötsligt två maskerade män beväpnade med avsågade hagelgevär och pistoler stod på stigen där sällskapet kom körandes. De tvingade alla av motorcyklarna och uppmanade dem sedan att lägga sig ner på mage. Rånarna kände igenom fickorna och tog allt av värde.

När jag låg där på magen kände jag hur de petade på mig med det avsågade hagelgeväret, berättar Jonas Orgmets.

Samtidigt hörde han guiden som var med på turen vädja till rånarna att inte skada någon.

Man har ju hört historier från Mexico där rånarna har skjutit offren efter att de har tagit det de vill ha.

Men Jonas och de övriga i sällskapet klarade sig från rånet utan några fysiska skador. Han blev dock av med cirka 2 000 kronor i kontanter och en kameramobil. Två danskar i sällskapet blev av med ringar och halskedjor i guld.

Men det var inte första gången som Jonas Orgmets råkade illa ut under den fem veckor långa semestern i Brasilien. Två gånger tidigare har han råkat ut för rån. Vid ett tillfälle höll rånarna en kniv mot magen på honom samtidigt som de tvingade till sig hans bland annat hans kamera. Men trots det kan han tänka sig att åka tillbaka till Natal i Brasilien.

Jag åker ju hellre till Asien, där är människorna vänliga. Men visst kommer jag att åka tillbaka hit igen, kanske redan nästa år, säger Jonas Orgmets.

På torsdag är semestern slut och han åker hem till Sundsvall igen.

Mer läsning

Annons