Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbo döms för våldtäkt mot barn

/
  • Sundsvallsbon, som är i 20-årsåldern, döms för ett flertal fall av sexuella övergrepp.

Mannen, som är i 20-årsåldern, höll fast den 13-åriga flickans huvud och tvingade henne till oralsex. Nu döms han till tre års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn.

Annons

Det var i december i fjol som Sundsvallsbon och flickan träffades på en adress utanför stan. De gick in i en trappuppgång eftersom det var kallt och där började mannen kyssa och tafsa på 13-åringen. Flickan sa nej och påminde honom att hon var minderårig, men mannen slutade inte. När hon senare satt ner på golvet tog han tag om hennes huvud, pressade ner henne mot sitt kön och tvingade henne att utföra oralsex.

Sundsvallsbon döms till sitt nekande för våldtäkt mot barn.

Men detta var inte första gången Sundsvallsbon var inblandad i händelser med minderåriga flickor. I december 2013 hade han samlag med en annan 13-åring vid två tillfällen under samma dag. Flickan ska ha gått med på att ha sex men säger att hon ångrar det och att Sundsvallsbon inte vet vad som är rätt och fel. Eftersom flickan är under 15 år bedöms det sexuella umgänget som ett övergrepp och kränkning och mannen döms därför för sexuellt utnyttjande av barn.

Han döms även för sexuellt ofredande efter att i november 2014 ha pressat sitt huvud mot en kvinnas överkropp och kysst hennes bröst utanför en restaurang.

Tingsrätten har nu beslutat att Sundsvallsbon ska tillbringa tre år i fängelse och betala böter på sammanlagt 170 000 kronor till de tre olika offren.

Mer läsning

Annons