Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbor åtalade för stort haschköp

Sex kilo hasch köptes i Malmö och levererades i Sundsvall, men på tågstationen väntade polisen. Fyra unga män åtalades i går för att ha sålt knarket, levererat det, beställt partiet och styrt upp kontakter inför köpet.

Annons
Tre män i 25-årsåldern är misstänkta för grovt narkotikabrott och ytterligare en man för stämpling till grovt narkotikabrott.
Åklagare Peter Salzberg tycker att bevisen borde räcka för fällande domar, men han har ännu inte beslutat sig för vilka straff han ska yrka på.
I början av januari greps en 24-årig Nackstabo när han klev av tåget med sex kilo hasch i bagaget. 24-åringen har erkänt att han fraktat väskan från Malmö till Sundsvall, men han hävdar att han inte visste vad den innehöll.
Enligt åtalet har 24-åringen erbjudit sig att åka till Malmö för att köpa och ta med sig cannabis till Sundsvall, för en kamrats räkning.
När han kom tillbaka väntade beställaren, en 25-åring som aldrig hann få narkotikan eftersom polisen tog den i beslag, på stationen. Han misstänks ha förmedlat telefonnummer och kontakter mellan mannen som kom med tåget och den Malmöbo som sålt knarket.
Den 24-årige Sundsvallsbo som åtalas för stämpling till grovt narkotikabrott ska ha påverkat den något äldre mannen att beställa knarket. Han ska ha berättat om det sex kilo stora cannabispartiet och om kilopriset. Han ska även ha erbjudit sig att ta reda på närmare villkor för ett köp och att gå i god för 25-åringens pålitlighet. På så sätt har han varit mellanhand för köpare och säljare av knark.
Bland bevisen finns telefonsamtal som polisen avlyssnat och listor över ringda samtal förövarna emellan.
Malmöbon som sålt cannabisen till Nackstabon åtalas även för vapenbrott eftersom en pistol och skarp ammunition hittades hemma hos honom. Nackstabon åtalas även för häleri av en bärbar dator. Sundsvallsbon som beställt knarket åtalas för misshandel av två personer på en krog i Sundsvall.

Mer läsning

Annons