Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbor i stor dopingshärva

Minst två sundsvallsbor finns med bland de misstänkta som köpt dopingpreparat av simstjärnan i Stockholm. — Jag ångrar mig djupt, säger en 25-åring som är en av de misstänkta.

Annons
Enligt stämningsansökan i dopinghärvan där stora mängder anabola steroidersålts är han nu misstänkt för två åtalspunkter av ringa dopingbrott. Brott som kan medföra att han tillsammans med mängder av andra kunder får stå till svars inför Stockholms tingsrätt.
Det var i samband med avslöjandet av simstjärnans storskaliga försäljning från hemmet av dopingpreparat av typ anabola steroider i Stockholmsförorten Farsta som även Sundsvallsborna fastnade i polisens garn. Orsaken var den välorganiserade försäljningsorganisationen med både bokföring- och orderlistor över kundkretsen.
I polisförhör har den 25-årige Sundsvallsbon medgett att det senaste köpet inte var första gången han köpt dopingpreparat. Vid ytterligare två tillfällen har han köpt liknande preparat men då genom en manlig bekant.
Han är klart besvärad över att han åkt in i något som han inte anser att han förtjänar att göra. På frågan om varför han handlat dopingpreparaten svarar han.
Jag köpte bara för att hålla mig i form.
Totalt handlade han vid sista leveransen i början av mars i år för 3 800 kronor. För den summan fick han 30 ampuller Vinstrol för 60 kronor styck, 10 ampuller Sustamon för 55 kronor per styck samt 12 ampuller Nandrolon. I leveransen ingick även 30 sprutor med kanlyler.
Betalningen skickades i kontanter i ett rekommenderat brev en posta restante adress i Stockholm. Drygt en vecka senare kom dopingpreparaten hem till Sundsvallsbon i ett vadderat kuvert.
För Sundsvallsborna och övriga kunder blir det troliga straffet för köp av preparaten dagsböter.
För simstjärnan och hennes pojkvän blir det betydligt hårdare straff. De mycket stora mängderna och den mycket omfattande försäljningen gör att de troligen med brottsrubruceringen grovt dopingbrott kan räkna med långa fängelsestraff.

Mer läsning

Annons