Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbor vittnen till regnkaos i Grekland

/
  • Förödelsen är stor efter regnkaoset på ön Skopelos.
  • Bilar och bråte har vräkts huller om buller av en flodvåg som sköljt genom samhället.
  • Hamnen på semesterön har drabbats av stor förstörelse.

Gråtande människor och ett fullständigt kaos. Det var syner som mötte Anna Hägg och Thomas Nyberg från Sundsvall när de besökte ön Skopelos utanför Grekland. Kraftiga skyfall och störtfloder har förstört samhället på ön.

Annons

Delar av Grekland har drabbats av ett våldsamt regnkaos de senaste dagarna. Den populära semesterön Skopelos blev särskilt hårt drabbad.

Åskväder och ett kraftigt skyfall drog under tisdagen över ön som ligger öster om det grekiska fastlandet. En flodvåg från bergen sköljde genom den lilla staden på ön. Flodvågen tog med sig det mesta i sin väg.

Anna Hägg och Thomas Nyberg från Sundsvall är på semester i den grekiska övärlden och blev vittnen till förödelsen:

– Vi blev smått chockade när vi såg förödelsen. Det ligger bilar och bråte överallt kors och tvärs. Hus och gator är förstörda av lera och vatten och folk går omkring och gråter, förklarar Anna Hägg per telefon från Grekland.

Anna och Thomas tillbringar en semestervecka med ön Skiathos som bas. Där var bra väder under förra veckoslutet men under den sena tisdagen började regnet ösa ner över områden i närheten. På onsdagen tog de en planerad båttur från Skiathos till Skopelos för att utforska den ön.

– Vi insåg inte hur mycket det verkligen hade vräkt ner förrän vi närmade oss hamnen på ön. Vattnet var brunt, sandstranden bortspolad och trädgårdsmöbler och sopor flöt omkring längs stränderna, berättar Anna.

Anna och Thomas hade bokat en övernattning på Skopelos på ett hotell lite högre upp på ett berg. Där hade dock flodvågen förstört källarplanet och krossat vattenledningarna. Anna och Thomas avbokade sitt rum och lämnade ön.

– Det kändes olustigt och det var inte roligt att se alla människor som drabbats av förstörelsen och vi hoppas att ingen har skadats, säger Anna Hägg.

Enligt uppgift har det inte regnat så här mycket på kort tid i den här delen av Grekland sedan 1938.

Mer läsning

Annons