Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsföretag får hjälp att satsa internationellt

/

Hallå där Jörgen Lindström, försäljningschef på Flex Access AB, som har valts ut i Tillväxtverkets internationella satsning.

Annons

Sundsvallsföretaget är ett av femton utvalda företag i Sverige som är med i Tillväxtverkets internationella satsning på nyskapande företag.

Vad innebär det här?

– Vi har tagit fram en ny produkt som är förhållandevis unik på marknaden, i samband med en presentation av produkten fick vi förfrågan om att vara med i projektet tillsammans med 15 andra. Under 18 månader får vi hjälp och bistånd för att kunna lansera produkten i resten av världen.

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt spännande, det ger oss dessutom ett kvitto på att vi faktiskt sticker ut och att vår produkt är unik. Det är häftigt.

Vad är det för något ni har utvecklat?

– Vi har tagit fram ett nyckelfritt lås- och styrsystem. Det kan låta krångligt men det innebär att man slipper fysiska nycklar och i stället styr med mobilen. Det krävs inget internet heller. Det är främst i uthyrningssyfte och till andra lokaler.

Innebär det här att ni kommer att anställa mer personal?

– Ja, det är absolut ambitionen. I varje land vi etablerar oss i vill vi ha support på plats. Vi har redan några länder som hört av sig, bland annat Thailand, Portugal och Norge.

Hur många länder vill ni etablera er i?

– Det är svårt att säga, men Sverige ska fortsätta vara vår primära hemmamarknad.

Mer läsning

Annons