Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsföretagare häktad för våldtäkt

En företagare från Sundsvall häktades i går i Solna, misstänkt för våldtäkt. Offret ska vara en kvinna i Ekerö, som han haft en kortare relation med, enligt åklagaren.

Annons
I förmiddags fann Solna tingsrätt den 44-årige Sundsvallsföretagaren på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, och häktade honom.
Enligt åklagaren Kristina Lindhoff begicks det påstådda övergreppet mot en 45-årig kvinna, i lördags morse i hennes bostad i Ekerö kommun.
De har haft en kortare relation med varandra. Våldet har bestått i fasthållande och annat, säger åklagaren.
44-åringen uppges förneka brott, och bestrida att åklagarens bevisning är speciellt bra.
Enligt åklagaren finns inga vittnen till själva händelsen, men flera personer ska höras om händelser i anslutning till det påstådda brottet. Ytterligare stödbevisning ska finnas.
Men jag vill inte gå in på vilken bevisning vi har, säger åklagaren.
Det är inte första gången Sundsvallsföretagaren anklagas för övergrepp mot kvinnor. 1999 dömdes han till 1,5 års fängelse för våldtäktsförsök på sin ex-sambo. Men hovrätten frikände honom på den punkten, eftersom man inte kände sig säker på att kvinnan berättat hela sanningen. Företagaren anklagade en polischef för att ha förvanskat bevis i målet, och det ledde till en internutredning.
Däremot fälldes företagaren för grovt hemfridsbrott, misshandel och våldsamt motstånd och fick 80 timmars samhällstjänst.
Åtal mot företagaren ska vara väckt senast 7 april.
Mer läsning

Annons