Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallskvinna åtalas för bilstölder

En 28-årig kvinna från Sundsvall misstänks ligga bakom en rad bilstölder i centrala Sundsvall natten till 7 juli. Hon blev tagen på bar gärning av polisen.

Annons
Vid gripandet fann polisen 28-åringen liggandes i en bil som stod parkerad vid GA-kyrkan. Hon bar hon på en plastpåse med diverse saker som misstänks vara stöldgods. Vid ett träd i närheten hittades även ID-kort och bankomatkort.
En 24-årig man ska ha varit med i sällskap men de båda hävdar att han inte var med på någon av stölderna. Han och 28-åringen ska ha slagit följe vid Gatufesten. I ett förhör berättar 28-åringen att hon gått förbi bilarna som redan hade krossade rutor. Hon ska då ha stuckit in handen i en av bilarna där hon såg ett par röda skor som hon blev sugen att ta. I stället blev bytet bilstereon, CD-skivorna och ett par örhängen. Det var en "idiotidé" som hon kallar det. Det är sammanlagt tre bilstölder som hon misstänks för, varav den ena inte gav något då hon inte tros ha hittat något värt att stjäla.
28-åringen är även misstänkt för ringa narkotikabrott och olaga innehav av kniv. Kvinnan sitter häktad för att hindras från att begå fler brott.

Mer läsning

Annons