Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallskvinna fruktar för sitt liv

Ex-boxaren från Sundsvall som dödade sin mamma och sin sambo har nu flyttats till en anstalt närmare sin syster. Nu är sundsvallskvinnan rädd att han ska skada henne och hennes barn.

Annons
Kvinnan och hennes två barn, 14 och 17 år gamla, har alla skyddad indentitet. Familjen kommer från början från Sundsvall. Brodern sitter nu av ett sju år långt fängelsestraff för mordet på sin egen mamma. Tidigare har han suttit på Kumla men sedan 15 juli finns han på en anstalt bara fyra mil från systerns hus.
Hon uppger till Dagens Nyheter att hon vet att hennes bror är ute efter henne och att det bara är en tidsfråga innan något händer. Mannen har hört av sig till bekanta i trakten och sökt sin syster. I samma artikel säger hon att hon försökt göra kriminalvården uppmärksam på hennes utsatta situation, men att hon inte fått någon respons.
För tio år sedan begick mannen sitt första mord. Det var i Sundsbruk i Sundsvall som han slog ihjäl sin sambo en nyårsnatt. Hennes bröstkorg krossades och rättsläkarens utlåtande var att det verkade som om någon hade hoppat på henne. Dödsorsaken var kvävning. För det fick han tio års fängelse men kom ut efter sju år. Nästa offer blev syskonens mamma. Hon dödades i sin lägenhet i Borås och det var mannen själv som slog larm. Dödsorsaken var skador i magen som orsakats av ett hårt slag eller en spark.

Mer läsning

Annons