Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallskvinnan försvann med 4 miljoner

Den 48-åriga Sundsvallskvinnan och hennes familj verkar fortfarande försvunna, men någon använder deras firmabil. Ett tjugotal personer har anmält dem för bedrägerier, och många tror att de har sjappat utomlands med pengarna—minst 4 miljoner kronor.

Annons
Anmälningarna fortsätter strömma in till polisen. Hittills har ett tjugotal anklagat kvinnan för att ha gått under jorden med sammanlagt 4 miljoner.
De flesta polisanmälningarna är från Sundsvallstrakten. Men nu börjar historien sprida sig över landet. Minst en person i Dalarna väntas polisanmäla.
Vi får se om det sprider sig vidare söderut, säger Jan Granqvist, chef på eko-roteln.
Som ST tidigare berättat tycks en Sundsvallsfamilj med rötterna i Asien ha gått under jorden. Deras restauranger och butiker är igenbommade, och mamman i familjen utpekas som någon slags privat bankir. Många tror att hon har flytt utomlands, men polisen utesluter inte att de helt enkelt åkt på semester.
ST kan avslöja att familjens firmabil har använts de senaste dagarna.
Fallet förbryllar polisen, och frågan är fortfarande vilken sorts brott det egentligen handlar om. Fakta talar i nuläget för ett simpelt bedrägeri. Men kanske har familjen själva blivit utsatta för någon form av brott, och därför tvingats fly hals över huvud.
Anhöriga till familjen har blivit utsatta för hotelser. De har gått ut på att de blir betalningskyldiga om inte kvinnan kommer tillbaka med pengarna, säger Jan Granqvist.
Privat, eller svart, bankverksamhet kan också utgöra brott i sig.
Att den här folkgruppen har ett eget banksystem vet vi. Men det är ingen utomstående som riktigt vet hur det fungerar.
En åklagare kopplades i går in på fallet. Kvinnan är inte efterlyst, utan polisen ska först fokusera på att höra de drabbade om detaljer kring utlåningen.
Vi jobbar fortfarande med tanken att de kan vara på semester, säger Jan Granqvist.


Mer läsning

Annons