Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallspolis dömd för sexuellt ofredande

/
  • Polismannen i Sundsvall döms för sexuellt ofredande och ska betala skadestånd till den utsatta kvinnan.

"Känner du inte hur mycket jag vill ha dig". Den drygt 60-årige polismannen i Sundsvall sexofredande en kvinna som han skulle förhöra.
Polismannen har nu dömts för sexofredande till dryga böter. Han ska också betala skadestånd till kvinnan och han kommer med största sannolikhet att bli av med sitt jobb.

Annons

Allt började med att Sundsvallskvinnan sökte kontaktförbud för sin tidigare pojkvän. Den 60-årige polismannen fick ärendet och förhörde kvinnan i hennes hem.

Han hade tidigare kommit med sexuella anspelningar och vid det sista förhöret som skedde i kvinnans hem den nionde oktober förra året trängde han upp henne mot diskbänken, tog henne på brösten och rumpan och sade:

"Känner du inte hur mycket jag vill ha dig".

Tingsrätten skriver i sin dom:

"Polismannens agerande gentemot kvinnan har avvikit från vad som synes vara sedvanligt arbetssätt inom polisen och det faktum att han åkt hem till henne på sin fritid, att han vid två tillfällen kramat henne och att han uttalat som han gjort om hennes utseende, både direkt och till henne och vis SMS, framstår som ytterst anmärkningsvärt.

Efter händelsen bröt kvinnan ihop och gick till polismyndigheten och gjorde en anmälan.

Tingsrätten anser att kvinnan under rättegången lämnat en alltigenom trovärdig berättelse:

"Det står klart att polismannen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande".

Förutom dryga böter ska polismannen 10 000 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning.

Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd ser mycket allvarligt på "det handlade som läggs polismannen till last" och anser att han ska skiljas från sin anställning.

Själv menar den dömde att han är helt oskyldig och att de haft en skämtsam ton mellan sig, " nästan som sexuella anspelningar men inte fullt ut".

Mer läsning

Annons