Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallstrillingar i jordbävningen

/

Rocktrillingarna Landeberg från Sundsvall befinner sig i Nepal mitt i jordbävningens kaos.

Annons

– De var på ett hotell där de bodde när jordbävningen ägde rum, säger Björn Lyngfelt, god vän till trillingarnas mamma.

Bröderna bor i Los Angeles, där de blivit kända för bland annat varit med i Lady Gagas musikvideo, men är sedan några månader tillbaka på en längre resa i Nepal. När jordbävningen skedde, befann de sig på hotellet i Katmandu.

– De såg genast var det var som hände och rusade ut i det de gick och stod i och klarade sig oskadda från den här händelsen, berättar Björn Lyngfelt för ST.

Sedan dess har bröderna varit utomhus. De har varit i kontakt med danska ambassaden som är på plats och med svenska ambassaden via sin mamma.

– Vi vet att de är välbehållna och har kontakt med myndigheterna, säger Björn Lyngfelt.

Hittills har minst 750 människor mist sina liv i den värsta jordbävningen på över 80 år. Det råder stor förödelse och kaos i Katmandu. Vad som nu händer de tre bröderna är oklart. Deras tillhörigheter är kvar på hotellet och under rådande omständigheter får ingen gå in i några byggnader.

– De har kontakt med konsulat och ambassad och utifrån de råd och instruktioner som de kommer att få där så får vi se vad som händer, säger Björn Lyngfelt och fortsätter:

– De är välbehållna och oskadda men naturligtvis omskakade i alla tänkbara meningar, men efter omständigheterna vid gott mod.

Mer läsning