Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt med den alpina träningen

/
  • Det ovanligt varma höstvädret har gjort att det inte är någon snö i Nolbybacken trots att den alpina skidsäsongen stundar.
  • Snökanonerna står på rad i backen men än så länge är det för varmt för att sätta igång dem.
  • Ingen snö i Nolbybacken trots att skidsäsongen stundar.

Den varma hösten har gjort att det inte gått att få till någon snö i Nolbybacken. Men än så länge är det ingen större ekonomisk fara för klubben menar Anders Lindh, som är ansvarig för backen. – Det är värre om vi inte kommer igång till jul, säger han.

Annons
I slutet av oktober var snökanonerna i full gång och man räknade med att komma igång med skidåkningen ganska snart. Men vädergudarna ville annat och nu är det grönt i stället för vitt i backen. En liten ljusning kan dock synas, prognoser säger att det ska bli lite kallare till veckan. Och blir det bara kyligare så kommer backen ganska snart vara farbar.
Det tar ungefär fem till sex dygn att snöbelägga nästan hela backen, säger Anders Lindh.
Han berättar också att det bör vara nedåt tre grader ungefär för att kunna köra igång snökanonerna.
För Nolby Alpina SK är det alltså inga större problem ännu. Värre blir det om inte vädret skulle slå om framöver. Strax före jul är det till exempel en tävling planerad i backen. Har det inte blivit kallare i god tid till dess kan det bli problem.
Men det ska nog inte vara någon fara med det, säger Anders Lindh.
Men han tillägger också att man aldrig kan vara säker.
Även om den varma hösten ställer till problem arrangörerna så menar Anders Lindh att den grupp som drabbas hårdast av den varma hösten är de alpina skidåkarna.
De får fortfarande köra barmarksträning och träningsgrupperna börjar bli otåliga nu, säger han.
Om de får någon hjälp med ett kyligare väder till veckan återstår att se. Lite kallare ska det alltså enligt prognoserna bli, men hur länge det varar är det ingen som vet.

Mer läsning

Annons