Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syftet är att få spridning och bättre utrymme

Siv Henriksson är en av kommunens fyra deltidsanställda med koppling till Reflexen som stöder anhöriga. Hon ser fram mot satsningen med flera små \"Reflexer\" utspridda i kommunen.

Annons
Skönsberg ligger inte så centralt och att det inte kommer någon kan ju vara så enkelt som att de som bor i Matfors vill vara på hemmaplan, säger Siv Henriksson.
Hon tycker att tanken är bra att försöka hitta bättre former för verksamheten. Grundtanken är att det ska bli en huvudenhet i centrum och kanske mindre lokaler i exempelvis Stöde och Njurunda.
Lägenheten på Folkets hus i Skönsberg som i dag inrymmer Reflexen har tre rum och kök varav det i princip är ett rum som används. Och det är ingen häftig tillströmning av anhöriga dit. Ändå uppfattar de fyra anställda, som har en halvtidstjänst var, att de inte får plats där utan deras kontor är inrymt på annat håll i samma byggnad.
Men vi skulle få bättre utrymmen om vi flyttade mera centralt, säger Siv Henriksson.
Hon ser framför sig lokaler som också kan ta emot exempelvis dementa under några timmar medan deras anhöriga hinner uträtta ärenden. Och som har en högre grad av handikappanpassning än vad lägenheten i Skönsberg har.
Att de ideellt arbetande föreningarnas medlemmar ifrågasätter satsningen känner hon inte till. Däremot har hon hört att det är få besökare. De kommunalt anställda deltar inte i den öppna verksamheten utan har grupper som de träffar plus att de har uppsökande verksamhet bland äldre.

Mer läsning

Annons