Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tåget fick backa – hade glömt personal på stationen

/
  • SJ-tåget mot Stockholm tvingades backa tillbaka till stationen i Kramfors för att hämta upp en ur tågpersonalen.

Ett SJ-tåg från Umeå mot Stockholm blev försenat på vägen genom Ångermanland under onsdagen. Orsaken: En ur personalen glömdes på stationen i Kramfors.

Annons

När SJ:s snabbtåg 575 med avgångstid 09.15 från Umeå och ordinarie ankomsttid i Stockholm kl 15.38 lämnat perrongen i Kramfors upptäcktes att en ur personalen blivit kvar på stationen. Tåget tvingades då backa för att hämta upp personen.

Hur kommer det sig att man glömde kvar ombordpersonalen?

– Det kan ju vara olika faktorer, jag har inte alla detaljer i den frågan. Vi behandlar det här enligt våra gällande rutiner och undersöker det, säger Malin Hultgren, presskommunikatör på SJ.

– För oss handlar det alltid om säkerheten främst, och här bedömde man att det var viktigt att backa för att ombordpersonalen behövde komma med.

Anledningen till att förseningen blev så stor, trots att tåget inte hunnit köra så långt, är att föraren måste ta sig till andra sidan av tåget för att kunna backa det.

– Det här är jätteolyckligt, vi vill be om ursäkt till alla våra resenärer och uppmana dem att ansöka om restidsgaranti. Det är ytterst ovanligt att sånt här händer, säger Malin Hultgren.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-197164, mms/sms: 72060, eller Tipsa-tjänsten.

För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons