Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangjakt med många bidrag

/
  • Publiken var med på noterna under talangjakten och stämningen var hög i gymnastiksalen.
  • Tuva Johansson från klass tre gick ensam upp på scen för att sjunga Demi Lovatos låt
  • Viola Jonsson görs fin innan det är dags att gå upp på scen.
  • Kicki Danielsson är en av de lärare som är med och arrangerar talangjakten och hon tycker det är jättekul.
  • Emelie Nilsson, Erika Andersson, Viola Andersson, Alva Johansson och Clara Hammarström under finalen på deras framträdande med låten Mambo No 5.
  • Emelie Nilsson, Erika Andersson, Viola Andersson, Alva Johansson och Clara Hammarström framträdde med låten Mambo No 5. Inför uppträdandet hade tjejerna tränat i över en månad.
  • Emelie Nilsson, Erika Andersson, Viola Andersson, Alva Johansson och Clara Hammarström framträdde med låten Mambo No 5. Inför uppträdandet hade tjejerna tränat i över en månad.

På Essviks skola var det fullt i gymnastiksalen under fredagen. Skolan hade talangjakt och många av eleverna var med för att visa sina kunskaper i olika sammanhang. – Det är väldigt blandade uppträdanden, säger Kicki Danielsson som är med och arrangerar talangjakten.

Annons
De har tränat i över en månad och i går var det äntligen dags för de fem tjejerna från klass fyra att få gå upp på scen. Men det var inte första gången som kvintetten från Essviks skola klev upp på estraden.
Vi var med i mimfestivalen förut och då kom vi tvåa, säger Alva Jonsson, som är med i gruppen med de hårdsatsande tjejerna.
I år har de valt låten " Mambo No 5" och tjejerna rockar loss ordentligt uppe på scen med sina hattar, käppar och randiga tröjor som komplement. Valet av den var tjejerna helt överrens om.
Vi tycker den är rolig och så är det fart i den, säger Emelie Nilsson.
Men det var inte alla av de totalt nio bidragen som deltog i grupp. En del tycker ju om att själv kliva upp på scenen ensam och det gjorde Tuva Johansson från klass tre. Hon rev av Demi Lovatos "This Is Me" med en entusiasm som fick hela publiken att klappa takten. Och att Tuva trivs på scen gick inte att ta miste på vilket hon också själv bekräftar.
Jag tycker om att både sjunga och dansa, säger hon med ett glatt leende.
Kicki Danielsson är lärare i en av förskoleklasserna och hon har varit med och arrangerat talangjakten på skolan. Hon tycker elevernas engagemang är fantastiskt och alla som är med belönas med ett speciellt diplom. Men först röstar alla i skolan om vilka av årets bidrag som ska komma etta, två och trea. Och för dem väntar ytterligare uppdrag.
De tre som placerar sig får uppträda med sitt nummer en gång till, säger Kicki Danielsson.
Så att även under eftermiddagen fick eleverna på Essviks skola tillfälle att jubla åt klasskamraterna som trivs så toppenbra på scen.

Mer läsning

Annons