Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxiägare åtalad för skattebrott

Fyrtioåringen sökte hjälp för sitt missbruk, och under året prioriterade han sitt eget tillfrisknande framför taxirörelsen. Nu slår det tillbaks på honom i form av åtal för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Annons
Enligt åklagaren har fyrtioåringen åsidosatt den åvilande bokföringsskyldigheten genom att inte bokföra intäkter på 311.000 kronor. Han har inte bokfört kontanta betalningar senast påföljande arbetsdag som lagen föreskriver. Han har haft dålig ordning på sitt räkenskapsmaterial, bland annat saknas ett stort antal körpassrapporter.
Han har också betalat ut svarta löner.
Åklagaren ifrågasätter vidare varför det finns trettio förarkoder registrerade i hans taxametrar, trots att han bara haft elva anställda.
Idag är fyrtioåringen nykter från sitt missbruk, och håller på att omvandla rörelsen från enskild firma till aktiebolag. Han har tretton fast anställda och en omsättning på 7 miljoner. Han har betalat de pengar som skattemyndigheten begärt av honom, och menar att han inte med avsikt försökt att lura någon. Han hänvisar också till att han under två av månaderna redovisat för mycket moms och arbetsgivaravgifter, något han menar att han knappast skulle ha gjort om han medvetet var ute efter att lura någon.
Fyrtioåringen erkänner att han betalat ut svarta löner och förklarar det med att det finns förare som vägrar jobba om de inte får svarta pengar.

Mer läsning

Annons