Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichaufför rånad av fyra påtända män

Fyra påtända män rånade en taxichaufför i Nacksta i går natt. En av gärningsmännen blev utelåst när kumpanerna flydde upp i ett trapphus, och chaffisen kunde själv gripa honom. - Jag har varit med förr, och har inga större förhoppningar om att polisen ska klara upp det här, säger taxichauffören.

Annons
Det blev en lång och hård natt för chauffören. Först spydde en av männen ner taxibilen, sedan blev han misshandlad och rånad av de andra tre. Han lyckades gripa en av männen, och sedan gick resten av natten åt till polisförhör och mycket lång väntan på att få bli läkarundersökt. Först klockan 11.00 i går förmiddag kom han i säng.
När ST talar med honom har han ont i käken, men är i övrigt samlad. Redan 19.00 skulle han ut på nästa skift.
Jag har varit med förr, och har inga större förhoppningar om att polisen ska klara upp det här, säger han.
Han har blivit rånad flera gånger. Hans hem blev länsat av tjuvar, och han var nyckelvittne i ett skottdrama i Sundsvall. Han är inte imponerad över rättsväsendets insatser i något av fallen.
Poliserna skyller på åklagaren, och åklagarna skyller på poliserna. Man tycker de borde lära sig att samarbeta lite bättre.
De fyra männen klev in i taxin på torget.
De var oerhört påtända allihop, och ingen annan chaffis ville ha in dem i bilen.
Komna till Nacksta spydde en av dem i baksätet. Därpå följde en massa tjafs där männen försökte distrahera honom och lockade ut honom ur bilen. En av männen attackerade honom med flera knytnävsslag i ansiktet medan en annan plockade åt sig hans plånbok från dörrfacket. Hans armbandsur tog de också.
Därefter flydde männen in i en trappuppgång. Men en av dem hamnade på efterkälken och blev utelåst.
Så då gick jag fram och lade ner honom på backen.
Polispatrullerna som kom dit lyckades inte hitta de andra gärningsmännen, trots att de fått veta var de sprungit in.
Den haffade är en 30-åring skriven i Härnösand. Han sitter anhållen, men förnekar brott. Han säger sig inte ha en aning om vilka de andra männen är. I går eftermiddag var han den ende misstänkte för rånet, och såväl klocka som plånbok med 2 000 kronor var fortfarande försvunna.

Mer läsning

Annons